снимка pixabayПарламентът в Турция прие спорен законопроект за социалните медии, който

...
снимка pixabayПарламентът в Турция прие спорен законопроект за социалните медии, който
Коментари Харесай

Турция прие закон за цензура на социалните медии

снимка pixabay

Парламентът в Турция одобри противоречив законопроект за обществените медии, който ще даде на държавното управление по-голям надзор върху тяхното наличие, оповестява Ройтерс, представен от БНР.

Управляващата партия на президента Реджеп Ердоган поддържа законопроекта.

Законът изисква задграничните уеб сайтове за обществени медии да назначават представители, основани в Турция, които да се занимават с опасенията на управляващите по отношение на наличието, и да дават крайни периоди за унищожаване на дадени материали, които те не одобряват.

Компаниите могат да се сблъскат с санкции, блокиране на реклами или с понижена честотна лента с до 90%, което всъщност ще блокира достъпа, съгласно новите разпореждания.

Тъй като по-голямата част от главните медии в Турция попаднаха под контрола на държавното управление през последното десетилетие, хората в страната се насочиха към обществените медии и по-малките онлайн вести с цел да чуят сериозните гласове и да прочетат самостоятелни вести.

Турците към този момент са мощно следени в обществените медии и доста от тях са упрекнати в засегнатост на Ердоган или неговите министри, както и по отношение на рецензии, свързани със оправянето с коронавирусната рецесия.

Преди приемането на законопроекта представител на Върховния комисар по правата на Съединени американски щати съобщи, че проектозаконът " ще даде на страната мощни принадлежности за одобряване на още по-голям надзор върху медийния пейзаж`.

Говорителят на президента на Турция Ибрахим Калин обаче съобщи, че законопроектът няма да докара до цензура, а ще откри търговски и правни връзки със платформите на обществените медии.

Ердоган неведнъж подлага на критика обществените медии и споделя, че повишаването на онлайн " аморалните дейности " през последните години се дължи на неналичието на регулации.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР